Vita tänder

Hur får man vita tänder? Du kan välja att göra det hemma på egen hand med hjälp av tandblekningsprodukter från exempelvis www.bästa-tandblekningen.se, eller med naturliga råvaror som du kanske redan har hemma. 

5 huskurer för att bleka tänder

Här får du fem tips på saker du kan använda för att få bort missfärgningar på tänderna på ett naturligt sätt. 

  1. Bakpulver/bikarbonat: Blanda ut med vatten så det blir som en pasta (nästan som tandkräm). Borsta försiktigt med en mjuk tandborste i två minuter. 
  2. Apelsinskal & lagerblad: De måste vara helt torra och du ska mala ner dem till ett fint pulver. Blanda 50/50 av de båda och gnid sedan med fingrarna på dina tänder. 
  3. Kokosolja: Skölj munnen i 15-20 minuter med oljan varje dag så blir tänderna vitare. 
  4. Lakrisrot: En vanlig huskur i Afrika som framför allt är bakteriedödande, men som ger en liten vitgörande effekt också. 
  5. Gurkmeja & salt: Lägg 3/4 gurkmeja och 1/4 salt i en mortel och mal till ett fint pulver. Droppa i saft från en lime tills du får en krämig konsistens som du sedan använder på samma sätt som tandkräm. 

Vilken metod är bäst? Efter att ha testat dem så får jag nog säga att kokosoljan tar för lång tid, och lämnar en obehaglig oljig känsla. Lakritsrot är gott men tänderna blir inte vita och bakpulver smakar väldigt illa. Favoriten är den tandblekning jag köpte online: lätt att använda, ingen konstig smak och tänderna blir perfekta. 

13 Oct 2020