Fixa bästa basmakeupen

En bra bas är ett måste för att resten av sminket ska sitta hela dagen. Så tänkte ge bra tips idag för hur du lägger en bra basmakeup.

Grunda med rätt produkter

Allra först så ska du använda dig av en primer då det är en bra bas för att få en hållbar makeup. Den gör att efterföljande produkter fäster ordentligt samt att din foundation även håller längre.  Sedan är det dags att lägga en bra foundation. På skonhetsguiden.se kan du jämföra olika sorter. Se bara till så att du hittar rätt nyans på din foundation som passar din hudtyp. Det är så att säga avgörande för att få ett bra slutresultat. Foundation kan du applicera på lite olika sätt. Med fingrar, svamp eller penslar. 

Det är även bra att ha en concealer som kan täcka olika saker du vill dölja. Du kan applicera den på röda partier runt näsan, små blemmor och mörka ringar under ögonen. Även här är det viktigt att välja rätt nyans, den ska vara så nära din egen hudton som möjligt. 

Du bör efteråt, då du fått på dig ditt smink se till att fixera det. Det kan du göra med hjälp av puder. Med puder så kan sminket sitta kvar hela dagen. Det bästa är att använda ett transparent löspuder. Du kan även avsluta med en så kallad settingspray. Du sprayar då den över hela ansiktet. Den återfuktar dessutom din hud samt ser till att sminket sitter kvar där det ska sitta. 

14 Nov 2020