Ha koll på ditt eget blodtryck

Om det är så att du vill ha en bra koll på ditt eget blodtryck, utan att behöva åka till Vårdcentralen i tid och otid, så kan det vara bra att köpa hem en egen blodtrycksmätare. På Fitnessfrank.se kan du läsa mer om olika modeller och även jämföra dem. En del blodtrycksmätare är smarta och uppkopplade så att resultatet kan skickas vidare till din läkare.

Därför ska du hålla kolla på ditt blodtryck

Ofta så märker man inte av att man har ett högt blodtryck. Dock kan ett allt för högt sådant leda till dödliga sjukdomar, så det kan vara bra att ha koll på det. Så att det ligger på en normal nivå. Det är ganska vanligt att ha ett högt blodtryck och det ökar även med stigande ålder. Ett högt blodtryck kan leda till allvarliga tillstånd och sjukdomar som hjärtsvikt, hjärtinfarkt, förmaksflimmer och stroke.

Viktigt mäta ditt blodtryck

Om det är så att du vet med dig att ditt blodtryck kan bli högt så kan det vara bra att ha koll på det. Sedan även ha kontakt med en läkare. För att du enklast ska kunna mäta ditt blodtryck så är det ju smart att investera i en egen mätare.

När du ska köpa dig en blodtrycksmätare, välj då en som ger bra precision, för det är viktigt att den visar rätt! Sedan kan du även kolla på saker som vad den har för funktioner, hur stor eller liten den är samt om den är lättanvänd. 

2 Oct 2022