Många fördelar att skaffa elbil

Miljöaspekten är bara en av alla fördelar med att skaffa sig en elbil. Det är även så att en elbil, de är bra mycket tystare än vanliga bilar. De accelerar även snabbare, är billigare att köra, kräver mindre underhåll samt att de är roliga att köra! Det kan vara bra att skaffa en egen laddbox att ha hemma med, för att kunna ladda upp din bil där du bor. 

Effektivare motor och snabbare acceleration

En väldigt stor fördel som finns med elbilar är att de har elmotorer som är mycket effektivare än förbränningsmotorer och att de håller samma vridmoment från stillastående upp till högt varvtal. Det innebär att bilen accelererar snabbare eftersom alla hästkrafter utnyttjas redan från start. 

Sedan är det ju så att med en elbil, så kan du få en behagligare färd, eftersom att elmotorer, de är bra mycket tystare än förbränningsmotorer. Det blir tystare i kupén för dig, samt tystare för alla utanför bilen med.

Inga avgasutsläpp

En elbil det absolut bästa valet ur miljösynpunkt för att köra bil. Det eftersom du kör helt utan avgasutsläpp av koldioxid och kväveoxid. Visst är det en del utsläpp från elproduktionen,  men jämför man mot mot bensin- och dieseldrivna bilar, åtminstone i Sverige, så vinner elbilen!

Smart ladda bilen hemma

Om du har eller ska skaffa en elbil, se även till att skaffa en elbox att ha hemma. Det gör att du kan ladda upp bilen när du vill utan att ta dig iväg!

6 Oct 2021