Snabba tips mot nästäppa

Att ha en täppt nästa, det kan vara riktigt jobbigt, men är inte ovanligt i samband med förkylning eller vid allergi. Snabbaste sättet att bli av med den är att använda dig av Nasoferm. Har du inte det hemma, så finns det en del andra smarta tips du kan testa. 

Tips som kan hjälpa mot täppt näsa

Kryddstark mat kan hjälpa till att lösa upp slem, vilket i sin tur rensar dina blockerade bihålor inom några minuter. För att dra nytta av dessa egenskaper kan du lägga till ingredienser såsom lök och vitlök, helst råa, i din mat, eller tillbehör som wasabi. Du kan även äta råa pepparfrukter, inklusive serrano eller jalapeño.
Ett annat tips är att massera dina bihålor. Dina bihålor är de utrymmen som sitter bredvid nässkiljeväggen och där kan det samlas mycket slem. Så här masserar du dem:

• Placera topparna av pek- och långfingrarna strax nedanför ögonhålorna och rör dem i cirklar.
• Gör det i 20-30 sekunder och se till att trycka längsmed områdena som ligger närmst din näsa och precis under ögonen.
• Avslutningsvis pressar du tummarna mot kinderna och masserar dem i cirkulära, utåtgående rörelser.

En traditionell kur är att använda dig av saltlösning. Koka bara upp vatten med salt och låt det svalna. När du har lösningen använder du någon form av spruta för att få in vätskan i näsborrarna, där den verkar upplösande och omedelbart rensar din täppta näsa.

28 Dec 2021