Viktnedgång är ingen quickfix

När man får en vilja att gå ner i vikt så beror det ofta på flera olika orsaker. Man märker att kläderna inte passar, man känner sig inte bekväm eller så har man fått rådet av läkare för att förbättra hälsan. Eller så har man helt enkelt ledsnat på att vara tjock och vill tappa kilon. oavsett vilket ditt skäl är så måste du vara medveten om några saker. Det tar tid att gå ner i vikt och det är ingen snabbfix som man ser på TV i serier som Biggest Loser. För att få en viktnedgång som är hållbar och som kommer att bestå så är det en förändring av livsstilen som måste till och den kan vara svår ibland. 

En liten hjälp på vägen

Enkelt sagt så är det ens förhållande till maten som behöver en förändring. Det och att man stoppar i sig mindre energi än vad man gör åt med. Här kommer jag berätta om mina egna små tips men läs mer om hur man går ner i vikt på fitnessfrank.com om du vill ha mer konkreta och handfasta tips. 

  • Ta ett foto: Innan du sätter igång, ta ett fotografi av dig själv. En helkroppsbild som visar alla de brister du vill förändra. När du känner dig sugen på mat eller onyttigheter så tar du fram bilden och påminner dig själv om varför du gjort ditt val. 
  • Involvera vänner: Berätta att du försöker gå ner i vikt och tala gärna om varför. Du kommer då att märka att du får stöd och hjälp av dem. Du kommer inte bli bjuden på fika med socker och grädde utan istället mer nyttiga saker. 
24 Apr 2018