Viktigt med sömn

Det här med att man måste sova bra för att må bra, är något som stämmer väl. Många säger att man måste få sin skönhetssömn och det är ju en del av det hela. Sova är för att återhämta sig och vila sin kropp och det gäller att ha en bekväm säng med en bra bäddmadrass, så att man får den sömn man behöver. God sömn har väldigt många hälsofrämjande effekter och hjärnan får en chans att återhämta sig på ett bra sätt och bearbeta allt den varit med om under dagen. 

När man sover så går pulsen och kroppstemperaturen ner och det är även då vårt blodtryck sjunker och musklerna slappnar av. Många viktiga hormoner bildas under natten när man sover samt att immunsystemet aktiveras.

Sov dig snygg!

Det viktigaste för utseendet är djupsömnen som man sover i början av natten. Det är nämlige då som det risätts stora mängder tillväxthormoner som sätter fart på förnyelse och uppbyggnad av våra celler, inte minst i huden. Sover man dåligt så kan det göra att kollagensystemet i huden blir ansträngt, vilket kan leda till rynkor.

För att kunna sova bra, så är det inte fel att satsa på en skön bäddmadrass, en  bra säng och att ha fasta rutiner när det kommer till sovandet. Det är bra att lägga sig i tid, samt att gå upp i lagon tid. Det är inte bra att sova vare sig för lite eller att sova för mycket.

 

30 Jun 2018